Δάσος, Πηγή Νερού και Ζωής

Οι 220 μαθητές του 1ου δημοτικού Ληξουρίου συγκεντρώθηκαν στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, όπου παρακολούθησαν το παιδαγωγικό πρόγραμμα «Δάσος, Πηγή Νερού και Ζωής». Μετά το τέλος της προβολής γεννήθηκαν απορίες για το πόση καταστροφή έχει κάνει ο άνθρωπος στο βιότοπο της αρκούδας και επίσης πως μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μην εξαφανιστεί σαν είδος! Τα παιδιά διψούσαν να μάθουν ακόμα περισσότερα!

Συζητώντας και παίζοντας οι 100 μαθητές του 4ου Δημοτικού Αργοστολίου, γνώρισαν τις λειτουργίες κάθε άγριου ζώου στο δάσος και μπόρεσαν να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν τα άγρια ζώα στο δάσος, από το πιο μικρό μέχρι και το πιο μεγάλο!

Στο 2ο Δημοτικό Ληξουρίου, οι μαθητές των μικρών τάξεων από την Α έως και την Δ’ τάξη, ήταν ενημερωμένοι για την πανίδα και τη χλωρίδα του νησιού τους. Προσπάθησαν με τις ερωτήσεις τους να μάθουν πώς μπορούν να προστατέψουν και να κρατήσουν καθαρό το περιβάλλον τους! Στην Ε’ και Στ’ τάξη δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τα άγρια ζώα που βρίσκονται υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα και τους τρόπους προστασίας τους! Παράλληλα, ενημερώθηκαν αλλά και πρότειναν λύσεις σε περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ