Δωρεά Ποδηλάτων

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου, μερικούς μήνες μετά τη δωρεά πετρελαίου, στο πλαίσιο του άξονα δράσης ΕΚΟ Mobility, που στοχεύει στην ενίσχυση της οικολογικής συμπεριφοράς των παιδιών, δωρήθηκαν 12 ποδήλατα στους μαθητές του επιμεθώριου Γυμνασίου του Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Αρχικά, γνωρίζοντας την ακριβή ώρα άφιξης των ποδηλάτων, η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τα παιδιά πως δεν θα πραγματοποιηθεί κανονικά το διάλειμμά τους, αλλά πως θα χρειαστεί να παραμείνουν στις αίθουσες, περιμένοντας μία μεγάλη έκπληξη. Στο μεταξύ, στο προαύλιο του σχολείου πραγματοποιούνταν η συναρμολόγηση των ποδηλάτων.

Στη συνέχεια, με την αγωνία και την αδημονία ζωγραφισμένες στα πρόσωπά τους, οι μαθητές παρακολούθησαν μία ομιλία από τη διευθύντριά τους και στη συνέχεια από τους εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων και της «Άγονης Γραμμής Γόνιμης», με σκοπό να γνωριστούν και να εξοικειωθούν με το πρόγραμμα και τις δράσεις τους.

Σταδιακά, όλα τα ποδήλατα ετοιμάστηκαν, και είχε έρθει η ώρα για την αποκάλυψη της έκπληξης! Τα παιδιά βγήκαν έξω και στην όψη των ποδηλάτων έμειναν κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό από την έκπληξη. Έχοντας μείνει έκπληκτα και βαθιά συγκινημένα, δίσταζαν ακόμη και να τα αγγίξουν, ενώ μόνο μετά από την παρότρυνση όλων ανέβηκαν επάνω τους.

Λίγες μέρες αργότερα, οργανώθηκε για τα παιδιά μία μεγάλη ποδηλατική διαδρομή μήκους 5 χιλιομέτρων, την οποία διένυσαν με ενθουσιασμό και εξαιρετική αντοχή! Από τότε, οι μαθητές του Γυμνασίου χρησιμοποιούν τα ποδήλατα σε καθημερινή βάση, για να πηγαινοέρχονται από και προς στο σχολείο. Το ποδήλατο, έτσι, έχει γίνει το βασικό μέσο μετακίνησής τους, εκπληρώνοντας όλους τους αρχικούς μας στόχους!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ