Εκδρομές

ekdromes-icon-25Ανοίγοντας πανιά για ένα νέο ορίζοντα, όπου το γαλάζιο της θάλασσας δίνει τόπο στο πράσινο της ελπίδας, οι μαθητές μεταμορφώνονται σε οικολογικούς εξερευνητές! Σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, τα παιδιά θα βιώσουν το νέο περιβαλλοντικό τοπίο από πρώτο χέρι κατά τη διάρκεια μιας αξέχαστης εκπαιδευτικής εκδρομής.

Τριήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

1-3 Μαΐου

Πωγωνιανή

Ανήμερα την Πρωτομαγιά, οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου» στην Πωγωνιανή, αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη. Λίγες ώρες μετά την άφιξή τους, τα παιδιά είχαν την ευκαρία να δοκιμάσουν κάτι πρωτόγνωρο για αυτά: οδηγήθηκαν στο Λούνα Παρκ όπου γεμάτα γέλιο και ενθουσιασμό έπαιξαν με ένα σωρό καινούρια παιχνίδια!

Το επόμενο πρωί, οι μαθητές επισκέφτηκαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Εκεί, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της σχολής και  παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μονοπάτι της ελιάς». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, πραγματοποίησαν έναν μεγάλο περίπατο στον πειραματικό ελαιώνα και συμμετείχαν σε δημιουργικά παιχνίδια βασισμένα σε έργα σπουδαίων ζωγράφων στην «υπαίθρια πινακοθήκη». Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στην εγκατάσταση του ελαιοτριβείου, όπου έμαθαν για τα διακριτά στάδια παραγωγής λαδιού από τη συγκομιδή μέχρι τη συσκευασία.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των μαθητών στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, όπου παρακολούθησαν δύο προβολές.

Η πρώτη, με τίτλο «Το Ταξίδι στο άπειρο» και με θέμα το ηλιακό μας σύστημα και το Σύμπαν γενικότερα, προβλήθηκε σε μία εντυπωσιακή θολωτή οθόνη 360 μοιρών. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις εικόνες από το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble που κόβουν την ανάσα, συνάρπασε τους μαθητές, που βγήκαν από την αίθουσα προβολής μαγεμένοι!

Η δεύτερη προβολή, με τίτλο «Δεινόσαυροι: οι γίγαντες της Παταγονίας» ήταν τρισδιάστατη και προβλήθηκε στη γιγαντοοθόνη του Κοσμοθεάτρου. Τα παιδιά, έτσι, βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τους δεινοσαύρους, τα εκπληκτικά αυτά τεράστια πλάσματα που συναρπάζουν κάθε μικρό αλλά και μεγάλο θεατή λόγω της μοναδικότητάς τους!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας για να προσφέρουμε στα παιδιά της Πωγωνιανής αυτή τη μοναδική εμπειρία!


ΦΟΡΕAΣ ΔΡΑΣΗΣ
Νόησις

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ