Τα νησιά

Εφτά νησιά της άγονης γραμμής συνθέτουν ένα ιδιαίτερο περιβαλλοντικό τοπίο. Η βιωσιμότητα, ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αειφόρος ανάπτυξη είναι στο χέρι μας, και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» έρχεται να χτίσει τις γέφυρες που θα ενώσουν τη νέα γενιά του σήμερα με τις καλές οικολογικές πρακτικές του αύριο.

Εμπνευσμένοι από την κουλτούρα της θάλασσας, οι συμμετέχοντες φορείς αποτίουν φόρο τιμής στα στοιχεία της φύσης με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αρχίζει και τελειώνει με το νερό, ως φυσικό και νοητό σύνορο. Η νησιώτικη ζωή όμως δεν εξαντλείται στο απέραντο γαλάζιο. Έτσι και οι προγραμματισμένες δραστηριότητες επεκτείνονται στην ξηρά, στοχεύοντας στη σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και στη δημιουργία ενός νέου περιβαλλοντικού «κεφαλαίου» με θεμέλιο το σεβασμό στη φύση.

Από τα ξωκλήσια της Σικίνου, τα κοιμισμένα μεταλλεία της Σερίφου, το Παπαδιαμαντικό παρελθόν της Σκιάθου και τα πυκνά δάση της Σκοπέλου, μέχρι τις τοπικές λιχουδιές της Κάσου, τους βιότοπους της Καρπάθου και τη ναυτική παράδοση του Καστελόριζου, «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» ενώνει τις τελείες, θωρακίζοντας τα εφτά αυτά νησιά με μια ασπίδα οικολογικής συνείδησης ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ