Παρεμβάσεις

paremvaseis-25Υπό το έμπειρο και ακούραστο βλέμμα των συνεργατών μας, οι μαθητές  μοιράζονται βαθιές οικολογικές ανάσες με μηχανικούς, επιστήμονες και ειδικούς επαγγελματίες – λάτρεις της φύσης, φυτεύοντας τους σπόρους για ένα πράσινο αύριο. Οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις στα σχολεία της Σκοπέλου και της Σερίφου συμπεριλαμβάνουν περίπτερο ενημέρωσης & περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καθώς και μια πρωτοποριακή υπαίθρια τοιχογραφία graffiti!

Υπαίθρια τοιχογραφία

13-14 Μαΐου

Σέριφος

Το διήμερο 13-14 Μαΐου, οι μαθητές των σχολείων της Σερίφου άνοιξαν ένα ζωντανό διάλογο με μια τέχνη διαφορετικών τάσεων και εποχών. Επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην υλοποίηση μιας υπαίθριας τοιχογραφίας με καμβά. Σ’έναν από τους τοίχους του σχολικού τους κτιρίου με εργαλεία πινέλα, χρώματα και σπρέυ ζωγράφισαν.

 

 

Παράλληλα, η ομάδα της Urban Act, με αφορμή την πλούσια μυθολογία της Σερίφου, εμπνεύστηκε και δημιούργησε πρωτότυπα έργα αντλώντας στοιχεία από το μύθο του Περσέα και της Δανάης, την περιπέτεια του Οδυσσέα έξω από τον όρμο του Κουταλά, καθώς και τις γοργόνες.

Σε μια προσπάθεια αποκατάστασης μέσω της συμπάθειας του συμβολισμού της Μέδουσας, της προστάτιδας γοργόνας, υλοποιήθηκε μια υπαίθρια τοιχογραφία στο Νηπιαγωγείο στο χωριό Παναγιά της Σερίφου. Ταυτόχρονα, οι μικροί μαθητές φορώντας ποδιές βούτηξαν τα πινέλα τους στα χρώματα και δημιούργησαν το δικό τους έργο.

Όλοι οι μαθητές του Δημοτικού της Χώρας κατέβαιναν κατά ομάδες για να ζωγραφίσουν τον προαύλιο χώρο του Κάτω Διδακτηρίου, παραδίδοντας την πινελοσκυτάλη στην επόμενη τάξη. Παράλληλα, στον κεντρικό τοίχο του σχολικού κτιρίου αποτυπώθηκε το ταξίδι του Οδυσσέα με τους συντρόφους προς τη Σέριφο, την πατρίδα του Κύκλωπα Πολύφημου.

Την πρώτη ημέρα, δημιουργήθηκαν δύο μεγάλης κλίμακας υπαίθριες τοιχογραφίες στο σχολικό κτίριο του Γυμνασίου που βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδι. Η κεντρική τοιχογραφία αναπαριστά τον άθλο του Περσέα όπου με την ασπίδα που του δώρισε η θεά Αθηνά κατορθώνει να σκοτώσει τη γοργόνα Μέδουσα. Η δεύτερη τοιχογραφία, στην είσοδο του σχολικού κτιρίου απεικονίζει μια γοργόνα. Την τελευταία ημέρα, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές του Γυμνασίου, εκφραζόμενοι ελεύθερα, να γεμίσουν την εσωτερική είσοδο του σχολείου τους με μηνύματα κι έννοιες, όπως η συνεργασία και η φιλία, καθώς και μουσικά σύμβολα.


ΦΟΡΕAΣ ΔΡΑΣΗΣ
Urban Act

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ