Οι δράσεις

Βάζουμε πλώρη για τις σχολικές αίθουσες, προσκαλώντας μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου να μας ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Κάθε στάση κι ένα εργαστήριο, με τελικό προορισμό το «λιμάνι» της βιωσιμότητας. Στο τιμόνι ΜΚΟ, μουσεία, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές ομάδες, ινστιτούτα και φορείς με πράσινες ευαισθησίες.

Υπό το ακούραστο βλέμμα των συνεργατών μας, οι μαθητές μοιράζονται βαθιές οικολογικές ανάσες με μηχανικούς, επιστήμονες και επαγγελματίες λάτρεις της φύσης, φυτεύοντας τους σπόρους για ένα πράσινο αύριο. Οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις συμπεριλαμβάνουν περίπτερο ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καθώς και μια υπαίθρια τοιχογραφία!

Ανοίγοντας πανιά για ένα νέο ορίζοντα, όπου το γαλάζιο της θάλασσας δίνει τόπο στο πράσινο της ελπίδας, οι μαθητές μεταμορφώνονται σε οικολογικούς εξερευνητές! Σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, τα παιδιά θα βιώσουν το νέο περιβαλλοντικό τοπίο από πρώτο χέρι κατά τη διάρκεια μιας αξέχαστης εκπαιδευτικής εκδρομής.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ