Παρεμβάσεις

paremvaseis-25Υπό το έμπειρο και ακούραστο βλέμμα των συνεργατών μας, οι μαθητές  μοιράζονται βαθιές οικολογικές ανάσες με μηχανικούς, επιστήμονες και ειδικούς επαγγελματίες – λάτρεις της φύσης, φυτεύοντας τους σπόρους για ένα πράσινο αύριο. Οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις στα σχολεία της Σκοπέλου και της Σερίφου συμπεριλαμβάνουν περίπτερο ενημέρωσης & περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καθώς και μια πρωτοποριακή υπαίθρια τοιχογραφία graffiti!

Υπαίθρια τοιχογραφία

13-14 Μαΐου

Σέριφος

zsk-1-w1000

Συμμετοχική υλοποίηση υπαίθριας τοιχογραφίας με θέμα τους μύθους της θάλασσας στο σχολείο της Σερίφου. Οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στη σύλληψη, σύνθεση και εκτέλεση ζωγραφικών έργων μεγάλης κλίμακας και θα συμμετάσχουν στη δημιουργική διαδικασία απ’ την αρχή ως το τέλος, από το περίγραμμα μέχρι και την υπογραφή του έργου.

(περισσότερα…)


ΦΟΡΕAΣ ΔΡΑΣΗΣ
Urban Act

Περίπτερο ενημέρωσης & περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

9-13 Ιουνίου

Σκόπελος

Προοπτικά περιπτέρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Προοπτικά περιπτέρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Το περίπτερο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης είναι μια προσπάθεια έναρξης νέων δραστηριοτήτων στην αυλή του σχολείου με θέμα το φυσικό περιβάλλον. Συμμετέχοντας ενεργά στην υλοποίηση ενός «κλειστού χώρου πρασίνου», τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο όχι μόνο στην κατασκευή, αλλά και στη συντήρηση του ΠΕΠΕ.

(περισσότερα…)


ΦΟΡΕIΣ ΔΡΑΣΗΣ
Κήπος του Ιπποκράτη Κοινός Τόπος

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ