Εκδρομές

ekdromes-icon-25Ανοίγοντας πανιά για ένα νέο ορίζοντα, όπου το γαλάζιο της θάλασσας δίνει τόπο στο πράσινο της ελπίδας, οι μαθητές  μεταμορφώνονται σε οικολογικούς εξερευνητές! Σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, τα παιδιά βίωσαν το νέο περιβαλλοντικό τοπίο από πρώτο χέρι μέσα από αξέχαστες εκπαιδευτικές εκδρομές.

Τετραήμερη εκδρομή στην Αθήνα

11-14 Απριλίου

Σίκινος

Μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου της Σικίνου ήταν η επίσκεψή τους την πρώτη ημέρα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Ξεναγός τους η κα Αλευρά Λίλιαν, η οποία τους προσκάλεσε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των μικρών στην αίθουσα των ερπετών και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους με ιστορίες από τη φύση.

 

 

Τη δεύτερη ημέρα στήθηκε μια ΕΚΠΛΗΞΗ για τα παιδιά της Σικίνου από την ομάδα Κινητήρας χοροθέαμα, αφήνοντας άφωνους μικρούς και μεγάλους. Το «Τσίρκο που κοιμήθηκε», μια παράσταση που ξεκίναγε από το χορό και το σωματικό θέατρο και έδειξε στους μαθητές άλλες διαδρομές για το σώμα και για τη σκέψη.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου παιδιά και γονείς μοιράστηκαν μια επιμορφωτική και ψυχαγωγική εμπειρία με μερικά από τα πιο σπάνια είδη που κατοικούν στον πλανήτη.

Την τρίτη ημέρα οι μικροί μαθητές από τη Σίκινο επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών, ένα μοναδικό χώρο ζωντανής οικολογίας στην Αττική. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις δεξαμενές, όπου έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσουν τις θαλάσσιες χελώνες που περιθάλπει ο ΑΡΧΕΛΩΝ.

Στη συνέχεια, τα παιδιά έκαναν ένα ταξίδι στο «Κέντρο της Γης» με οδηγό την κα Άλκηστη Κυριακού. Όλοι μαζί επισκέφθηκαν τον κήπο βιοποικιλότητας με τα δηλητηριώδη φυτά και ενθουσιάστηκαν με τον μικρόκοσμο των εντόμων αλλά και τον κόσμο των αλόγων. Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής αυτής, τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά στη «Συλλογική Κουζίνα», απολαμβάνοντας μυρωδιές και γεύσεις από την ελληνική διατροφή.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας για να προσφέρουμε στα παιδιά της Σικίνου αυτή τη μοναδική εμπειρία!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ