Τα βιβλία του σάκου για τα δέντρα

Vivlia-se-rodes

Άλλο ένα ταξίδι πραγματοποίησαν τα Βιβλία σε Ρόδες, στην απομακρυσμένη Γαύδο και συγκεκριμένα στο Δημοτικό σχολείο Καστρί Γαύδου.

Από το δέντρο το γνωστό, το οικείο, του κοντινού πάρκου, του σχολικού κήπου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ταξίδι του δέντρου από το στάδιο του σπόρου, το φύλλωμά του στις τέσσερις εποχές, τα πλάσματα που κατοικούν σ αυτό, για να φτάσουν στην έννοια του δάσους σε όλες της τις μορφές. Βιβλία γνώσεων, μικρές ιστορίες, οδηγοί για τα δασικά οικοσυστήματα, θα είναι τα εργαλεία σε αυτή την εξερεύνηση στα δάση της Ελλάδας, στα δάση του κόσμου, και στη σημασία των πράσινων αυτών πνευμόνων που απειλούνται στις μέρες μας από αλόγιστες ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Τα βιβλία μυθοπλασίας που υπήρχαν στο σάκο μαζί με κάποιες από τις πολύ ιδιαίτερες εικονογραφήσεις βοήθησαν τα παιδιά να οικειοποιηθούν το δάσος με νέους τρόπους και να δώσουν αφορμές ποικίλες να συζητηθούν οι εικόνες που είχαν γι αυτό, διευρύνοντας την επεξεργασία του θέματος από την οικολογική του διάσταση σε αυτές που φέρνει ο μύθος, η λογοτεχνία, η τέχνη.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς τα παιδιά αποχαιρέτησαν τους συμμαθητές τους, τη δασκάλα τους και τον αγαπημένο τους σάκο με μια ευχή για ‘Καλή αντάμωση’.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ