Οι δράσεις

Bάζουμε πλώρη για τις σχολικές αίθουσες, προσκαλώντας μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου να μας ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Κάθε στάση κι ένα εργαστήριο, με τελικό προορισμό το «λιμάνι» της βιωσιμότητας. Στο τιμόνι ΜΚΟ, μουσεία, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές ομάδες, ινστιτούτα και φορείς με πράσινες ευαισθησίες.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Υπό το ακούραστο βλέμμα των συνεργατών μας, οι μαθητές μοιράζονται βαθιές οικολογικές ανάσες με μηχανικούς, επιστήμονες και επιστήμονες λάτρεις της φύσης, φυτεύοντας τους σπόρους για ένα πράσινο αύριο. Οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις για αυτή τη χρονιά αφορούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες σχολικών κτιρίων στην Ηρακλειά και τον Άγιο Βλάσιο. Επενδύοντας στην ηλιακή ενέργεια, κάνουμε την οικολογία πράξη και στοχεύουμε στη μείωση των επικίνδυνων ρύπων, αλλά και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ανοίγοντας πανιά για ένα νέο ορίζοντα, όπου το γαλάζιο της θάλασσας δίνει τόπο στο πράσινο της ελπίδας, οι μαθητές μεταμορφώνονται σε οικολογικούς εξερευνητές. Σε δύο μοναδικές περιβαλλοντικές εξορμήσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος, τα παιδιά θα έρθουν σε άμεση και εποικοδομητική επαφή με το περιβάλλον. Η πρώτη εκδρομή πραγματοποιήθηκε σε σύμπραξη με το Σύνδεσμο Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη και η δεύτερη σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Οικοδομώντας συνειδητά μια οικολογική συμπεριφορά, προτρέπουμε τους μαθητές να αλλάξουν την καθημερινή τους συνήθεια μετακίνησης και να «πενταλάρουν» με ποδήλατα που θα δωριθούν στα σχολεία τους . Με διασκεδαστικό τρόπο γιατί θα κινούνται και θα χαίρονται τη διαδρομή, μαθαίνουν να εξοικονομούν ενέργεια και να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Προσφέρουμε ακόμα τη σπουδαιότερη σήμερα φυσική πηγή ενέργειας, το πετρέλαιο, καλύπτοντας τη βασική ανάγκη της θέρμανσης σε σχολεία των ηπειρωτικών μας προορισμών.

EKO ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ