Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε εγώ και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας για την πρωτοβουλία σας αυτή!
Τα δύο εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείο μας είχαν απόλυτη επιτυχία.Οι μαθητές γνώρισαν την διαδικασία της κομποστοποίησης συμμετέχοντας ενεργά.Γνώρισαν τα απειλούμενα είδη της χώρας μας και τη δράση του «Αρκτούρου».Γενικότερα βοηθήθηκαν για να αποκτήσουν περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση.
Οι εκπαιδευτές (Κα Βασιλική Παπαχρήστου και Κος Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης)ήταν άριστα προετοιμασμένοι,οι παρουσιάσεις τους ήταν προσαρμοσμένες στο γνωστικό επίπεδο της ηλικίας των μαθητών και τους κέντρισαν το ενδιαφέρον.
Εύχομαι να συνεχίσετε τις δράσεις αυτές,γιατί το σχολείο έτσι είναι πιο ανοιχτό στην κοινωνία και η μάθηση γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και ξεφεύγει από τα τυπικά πλαίσια.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Λεπτής,
Πασχάλης Πασχαλούδης


Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον και πρωτόγνωρο για εμάς θέμα. Μας εντυπωσίασε η εναλλαγή χρωμάτων και ήχου στην εγκατάσταση Colour Tubes, ενώ η εμφάνιση των κινούμενων σχεδίων μας ενθουσίασε! Είναι φοβερό το πόσο έχει εξελιχθεί η τεχνολογία στις μέρες μας. Ανυπομονούμε για το επόμενο εργαστήριο και ελπίζουμε να είναι εξίσου καλό και εξελιγμένο με το προηγούμενο!

Με εκτίμηση
Οι μαθητές των Ε’-ΣΤ” τάξεων του Δ.Σ. Δυτικής Φραγκίστας


Σας χαιρετούμε από το Β. Έβρο και το γραφικό χωριό της Δαδιάς!
Είμαστε ένα μικρό 2/θέσιο Δημοτικό σχολείο στο τελείωμα της οροσειράς Ροδόπης, μέσα στο περίφημο Δάσος της Δαδιάς. Χαρήκαμε πολύ που ήρθατε σε επικοινωνία μαζί μας γιατί δεν έχουμε εύκολα  την δυνατότητα να μετακινηθούμε και να έχουμε μια ποικιλία εκπαιδευτικών εργαστηρίων από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.
Περάσαμε δημιουργικά, χαρήκαμε, και μάθαμε διαφορετικά πράγματα στον χώρο  μας.Έτσι αισθανθήκαμε πως δεν είμαστε ξεχασμένοι και μπορούμε να διψούμε για περισσότερες εκπαιδευτικές δράσεις στη συνέχεια.
Ευχαριστούμε την κ. Βασιλική Παπαχρήστου από  τον Αρκτούρο και τον κ. Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η προϊσταμένη του Διθέσιου Δημοτικού Δαδιάς,
Μαρία Τσιγγίδου


Αγαπητή ομάδα της Άγονης Γραμμής – Γόνιμης,
Οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του 2/θ Δημοτικού Σχολείου Ασπρονερίου, σας ευχαριστούν θερμά  για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε  στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, υποστηρίζοντας έμπρακτα σχολεία που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας , όπως είναι το μικρό και ακριτικό χωριό του Ασπρονερίου.
Οι δραστηριότητες που έγιναν φέτος στο σχολείο μας (σεμινάριο για την καφέ αρκούδα και την κομποστοποίηση) ήταν τέλεια οργανωμένες από αψογα καταρτισμένο προσωπικό . Κατάφεραν να κρατήσουν άσβεστο το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών του σχολείου μας και να τους μεταδώσουν γνώσεις και αξίες με τρόπους διασκεδαστικούς και ευχάριστους. Η οργάνωση του προγράμματος και η συνεργασία με τους υπεύθυνους ήταν άριστη και ελπίζουμε σε μελλοντική συνεργασία και το νέο σχολικό έτος.
Ευχόμαστε να συνεχίσετε το έργο σας με το ίδιο πάθος και πάντα να προσφέρετε στα σχολεία μας στις «άγονες γραμμές», «γόνιμες» ιδέες και δράσεις.

Ο προϊστάμενος του δημοτικού σχολείου,
Σιουραντάνης Κωνσταντίνος


Αρχικά, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως τα παιδιά περιμένουν με αγωνία το επόμενο εργαστήριο καθώς οι εντυπώσεις τους από τη γνωριμία με τη θαλάσσια χελώνα ήταν πολύ θετικές! Συγκεκριμένα μου σχολίασαν πως εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος της Καρέτα Καρέτα και διαπίστωσαν πως έχουν ήδη δει μια εδώ στο νησί τους. Το επιτραπέζιο παιχνίδι τους τράβηξε την προσοχή και στο τέλος της παρουσίασης θέλησαν να πάρουν τα χελωνάκια που κατασκεύασαν στο σπίτι τους ώστε να  τα δείξουν στους γονείς τους. Θα ήθελα και εγώ από τη μεριά μου να αναφέρω πως το εργαστήριο ήταν προσαρμοσμένο στο επίπεδο των παιδιών και πως κατάφερε με παιγνιώδη τρόπο να τους μεταφέρει το μήνυμα της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας. Όσον αφορά τα «Βιβλία σε ρόδες», έχουν καταφέρει να τραβήξουν το αναγνωστικό ενδιαφέρον των παιδιών. Μέχρι στιγμής έχουμε πραγματοποιήσει δραστηριότητες ανάγνωσης στο σχολείο, δανεισμού στο σπίτι και δραματοποίησης παραμυθιού.

Η δασκάλα του δημοτικού σχολείου Ηρακλειάς,
Μαρία Κουλουμαριένου


«Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα και άρεσε στα παιδιά. Τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το εργαστήριο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα άγρια ζώα!

Δημοτικό σχολείο Ζωοδόχου Ιωαννίνων


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Σουλάκη και τον κύριο Στέφανο γι’ αυτή την εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας.
Ευχαριστούμε που μας πήγατε σε όλα αυτά τα όμορφα μέρη, όπως το Πλανητάριο και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και ελπίζουμε μας δοθεί ξανά η ευκαιρία στο μέλλον να τα επισκεφθούμε!

Με εκτίμηση,
Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Καλπακίου, Ιωάννινα


Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δωρεά ποδηλάτων, αλλά και για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που πραγματοποιήσατε στο νησί μας! Η γνώση που μεταφέρθηκε στους μαθητές του νησιού ήταν πολύ χρήσιμη, και τους έδωσε τροφή για σκέψη πέρα από τα στενά όρια του σχολικού προγράμματος. Για μας τους ακρίτες δεν υπάρχουν άγονα μέρη, αλλά άγονα μυαλά!
Σας περιμένουμε για ορθοπεταλιές στον πρώτο ποδηλατικό αγώνα που σκοπεύουμε να διοργανώσουμε στην Τήλο, χρησιμοποιώντας τον ποδηλατικό εξοπλισμό της δωρεάς!

Η Δήμαρχος Τήλου,
Μαρία Καμμά-Αλιφέρη


Στα εργαστήρια αυτής χρονιάς, μιλήσαμε για διάφορες κατηγορίες ζώων όπως είναι τα ερπετά, τα πτηνά, τα θηλαστικά και τα ψάρια και αναλύσαμε το κάθε είδος ξεχωριστά. Εντυπωσιαστήκαμε από τους αμυντικούς μηχανισμούς που αναπτύσσουν τα ζώα, προκειμένου να επιβιώσουν.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα γιατί είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για ζώα για τα οποία δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες. Επίσης ενθουσιαστήκαμε με τον τρόπο της παρουσίασης η οποία κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον μας μέχρι τέλους.

Με αγάπη,
Tα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου (Χίος)


Η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος του Αρκτούρου ενθουσίασε τους μαθητές. Εντυπωσιάστηκαν από το διαδραστικό περιεχόμενο του προγράμματος, διατύπωναν ερωτήσεις και στο τέλος ενθουσιάστηκαν με τις ζωγραφιές των πουλιών.
Το παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του δεύτερου προγράμματος (ΝΟΗΣΙΣ) άρεσε ιδιαίτερα στους μαθητές και τους κινητοποίησε ώστε να ανακαλύψουν την έννοια της ενέργειας. Συνεργάστηκαν εξαιρετικά μεταξύ τους και στο τέλος ακολούθησε μια μικρή συζήτηση με τους υπεύθυνους του προγράμματος.

Δημοτικό Σχολείο Πωγωνιανής


Τα εργαστήρια βοήθησαν πολύ τους μαθητές του σχολείου.Τους έδωσαν πολλά ερεθίσματα, τους ενημέρωσαν, τους έδωσαν τροφή για σκέψη.
Ειδικά για τα παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές τέτοιου είδους δράσεις τα βοηθούν να γνωρίσουν τον κόσμο και να κοινωνικοποιηθούν. Γνώρισαν νέους ανθρώπους, ενθουσιάστηκαν, συνομίλησαν, έλυσαν τις απορίες που τους είχαν δημιουργηθεί.
Ευχαριστούμε πολύ!

Η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βλασίου Παρακαμπυλίων,
Ν. Χρονοπούλου


Το εργαστήριο με το Κινητό Πλανητάριο ήταν πραγματικά εντυπωσιακό! Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά οι μαθητές έμαθαν πολλά για το διάστημα, για τους αστροναύτες, για τις προσπάθειες της Αμερικής και της Ρωσίας να κατακτήσουν το διάστημα. Ο χώρος που πραγματοποιήθηκε η προβολή ήταν πολύ «διαστημικός», γεγονός που ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές. Μια εξαιρετική εμπειρία για τα παιδιά ενός απομακρυσμένου χωριού.

Δημοτικό Αγίου Βλασίου


Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που τον τελευταίο χρόνο είστε πολύτιμοι αρωγοί στο δύσκολο έργο μας και στηρίζετε έμπρακτα την προσπάθειά μας.

Κιβωτός του Κόσμου, ‘Ηπειρος


Μας άρεσε πολύ το πρόγραμμα και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Θα έπρεπε σε όλα τα απομακρυσμένα σχολεία να γίνεται κάτι αντίστοιχο. Ήταν πολύ ενδιαφέρον που κάθε φορά ερχόταν ένα καινούριο εργαστήριο.

Kυρία Κουκουράβα, δασκάλα στο Δημοτικό Δυτικής Φραγκίστας


Το εργαστήριο που αφορούσε το Κινητό Πλανητάριο ήταν φανταστικό, πρωτότυπο και μας πρόσφερε πολλές και ενδιαφέρουσες γνώσεις! Ο χώρος μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα! Δεν είχαμε ξαναδεί κάτι τέτοιο, μιας και είναι λίγο δύσκολο για εμάς να πάμε στο Πλανητάριο στην Αθήνα. Θα θέλαμε πολύ να ξανάρθετε!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα! Καλό καλοκαίρι!
Οι μαθητές του 2/θ Δ.Σ. Δυτ. Φραγκίστας