Είμαστε μαθητές σ” ένα μικρό και δυσπρόσιτο νησάκι, τη Δονούσα, και σας ευχαριστούμε πολύ που μας σκεφτήκατε, που ήρθατε και μας δείξατε τόσο ωραία και χρήσιμα πράγματα. Ελπίζουμε το πρόγραμμα » Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει» να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά την τόσο ωραία δράση του και να είστε πάλι κοντά μας. Ευχαριστούμε πολύ!

Η δασκάλα και οι μαθητές του Δημοτκού Σχολείου Δονούσας

Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας και το έργο σας με το οποίο βοηθάτε απομακρυσμένα σχολεία όπως το δικό μας, δίνοντας στους μαθητές χαρά και κάνοντάς τους να νοιώθουν ότι κάποιοι νοιάζονται για αυτούς. Η κομποστοποίηση βοήθησε αυτά τα παιδιά να αγαπήσουν περισσότερο το περιβάλλον και να κατανοήσουν πώς να φτιάχνουν από τα σκουπίδια τους λίπασμα για τα περιβόλια τους. Επίσης, μέσα από διαδραστικό παιχνίδι του Αρκτούρου, τα παιδιά έμαθαν για το λύκο και την καφέ αρκούδα. Τέλος, κατάφεραν μέσα από το κινητό πλανητάριο να ταξιδέψουν στο διάστημα. Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμά σας θα συνεχιστεί και θα είστε πάλι κοντά μας. Τα παιδιά σας περιμένουν!

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Πάου Καλαβρύτων

Εκ μέρους των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου Θηρασίας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τα εργαστήρια που διοργανώσατε στο σχολείο μας με το πρόγραμμα » Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει» για μια ακόμη σχολική χρονιά. Θεωρούμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πολύτιμες για την ψυχαγωγία, την επιμόρφωση, καθώς και την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών, ειδικά αυτών που ζουν και μεγαλώνουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Θηρασιάς,
Λιοντήρης Κωνσταντίνος

Η Θηρασία είναι ένα μικρό νησί με λιγοστούς κατοίκους τόσο κοντά στη Σαντορίνη, αλλά και τόσο… μακριά. Τα ερεθίσματα, όπως και τα κίνητρα για μάθηση λιγοστά. Ήταν πολύ σημαντική για μας, φέτος, η συνεχής υποστήριξη με τις συνεχείς επισκέψεις του προγράμματος » Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει». Οι άνθρωποι που ήρθαν μετέδωσαν με έναν δικό τους τρόπο νέα γνώση, αλλά κυρίως ευαισθητοποίησαν τα παιδιά σε περιβαλλοντικά θέματα, κάτι τόσο σημαντικό στις μέρες μας. Θεωρώ πολύ σπουδαία τη δουλειά που έγινε φέτος, είμαστε άκρως ευχαριστημένοι με τη συνεργασία μας και θα χαρούμε το πρόγραμμα να συνεχιστεί και του χρόνου  με νέα εξίσου ενδιαφέροντα προγράμματα!

Ο προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου Θηρασίας,
Ιωάννης Μηλιάδης

Οι μαθητές μας έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε. Πέρα από το γεγονός ότι γνώρισαν καινούρια ζώα και απέκτησαν περισσότερες γνώσεις για κάποια που ήδη ήξεραν, εκτίμησαν την παρουσία σας στο σχολείο μας και κατενθουσιάστηκαν όταν επισκεφτήκαμε την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης την ηλεκτρονική σελίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Επίσης, χάρηκαν ιδιαίτερα που μπόρεσαν να κρατήσουν το χαρτί αξιολόγησης που δόθηκε στο τέλος για να θυμούνται τα όσα συζητήθηκαν. Τέλος, στους μαθητές άρεσε η μικρή αναφορά στους τρόπους άμυνας και επίθεσης των ανθρώπων που έγινε μέσω διαδραστικού παιχνιδιού με κάρτες.

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού

Σας ευχαριστούμε που φέτος δώσατε την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν αρχικά σε επαφή με ανθρώπους από διάφορους φορείς και στην συνέχεια να ενημερωθούν αλλά και να ευαισθητοποιηθούν για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα όπως η κομποστοποίηση, η προστασία της αρκούδας κ.α. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων ήταν για τους μαθητές πολύ ευχάριστες και κρατούσαν κάθε φορά αμείωτο το ενδιαφέρον τους! Ελπίζουμε να συνεχίσετε κατ’ αυτόν τον τρόπο το έργο σας και να στηρίζετε τα απομακρυσμένα σχολεία όπως το κάνετε φέτος με μας!

Η Προϊσταμένη του Δημοτικού σχολείου της Βλασιάς,
Ελένη Γιαννοπούλου

Χαρήκαμε πολύ που μας επισκέφθηκε ο Αρκτούρος. Μάθαμε πολλά πράγματα για τις αρκούδες και τους λύκους. Μας άρεσε το παιχνίδι που κάναμε και το βίντεο που μας έδειξε η κα Βασιλική. Θα θέλαμε πολύ μια μέρα να επισκεφτούμε το καταφύγιο στο Νυμφαίο!
Μας άρεσαν πολύ τα παιχνίδια που κάναμε, που μάθαμε πάρα πολλά πράγματα για τα ζώα και που μάθαμε να φτιάχνουμε λίπασμα από φλούδες φρούτων και λαχανικών!

Oι μαθητές του Δ.Σ. Βλασιάς, Καλάβρυτα

Τα παιδιά του σχολείου στερούνται ερεθισμάτων και ευκαιριών, τόσο λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας του χωριού, όσο και από την έλλειψη υποδομών και χρηματοδότησης. Επομένως, οποιοδήποτε επιπλέον ερέθισμα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και σημασίας από τα παιδιά, αφού γι” αυτά αποτελεί σπάνια διδακτική εμπειρία. Φέτος, η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα » Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει» έφερε τους μαθητές σε επαφή με την πρακτική της κομποστοποίησης, τη σημασία του δάσους, ως πηγή νερού, αλλά και με βιβλία με θέμα τη θάλασσα, χάρη στα Βιβλία σε ρόδες. Τέτοιες εμπειρίες είναι πολύ σημαντικές για τα παιδιά αυτά, και η απόδειξη είναι ότι συχνά τις ανακαλούν και ανατρέχουν σε αυτές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Εκ μέρους των παιδιών σας ευχαριστώ για τις ευκαιρίες που τους προσφέρατε!

Ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Πετσάκων,
Μιχάλης Καμινέλης

Αποδείχτηκε για τους μαθητές μας μια ευχάριστη έκπληξη να παρακολουθήσουν αντί για το μάθημα του καθημερινού προγράμματος, ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στο δελφίνι! Ο «Αρίων» με το πρόγραμμα » Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει», περνώντας από όλη την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να μην σταματήσει και στη Σκύρο, στην καρδιά του Αιγαίου, για να μιλήσει στα παιδιά. Πραγματικά σας ευχαριστούμε.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκύρου,
Καραδήμου Παρασκευή

Η μέρα που μας επισκέφτηκε ο Αρίων ήταν πολύ ενδιαφέρουσα! Μέσα από το εργαστήριο καταλάβαμε ότι εμείς, η νέα γενιά, πρέπει να νοιαστούμε για τα κητώδη και να προσπαθήσουμε να τα προστατέψουμε!

Oι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σκύρου