«Ενέργεια επιλέγω και εξοικονομώ»

Δεύτερος προορισμός του ΝΟΗΣΙΣ στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει», για τη σχολική χρονιά 2018-2019, το νησί της Κέρκυρας. Μετά από ένα σύντομο πρωινό κατευθύνθηκα μέσω των στριφογυριστών δρόμων της κεντρικής Κέρκυρας και με τις οδηγίες των ντόπιων οδηγών στο χωριό του Αη Γιάννη όπου σχετικά εύκολα βρήκα το Δημοτικό Σχολείο. Εκεί με υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γιαννάκης και οι εκπαιδευτικοί των δύο μεγάλων τάξεων κα. Ιωάννα και κ. Παναγιώτης. Με τη βοήθειά τους διαμορφώσαμε μια αίθουσα, όπου συνήθως φιλοξενείται η Β’ τάξη, στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι δύο παρουσιάσεις της ημέρας.

Αμέσως μετά την πρωινή προσευχή λοιπόν τα 8 παιδιά της Στ’ μαζί με άλλα τόσα της Ε’ χωρίστηκαν σε 4 ομάδες των τεσσάρων. Η αρχή έγινε με συζήτηση επί του ερωτηματολογίου που
συμπληρώνει το επιτραπέζιο παιχνίδι. Στη συνέχεια εξήγησα τους κανόνες του παιχνιδιού και αφού μοιράστηκαν οι ρόλοι στα μέλη κάθε ομάδας σύντομα πιάσαμε ρυθμό. Οι μαθητές απορροφημένοι έδειξαν ενδιαφέρον για το παιχνίδι και σχολίασαν τις ενεργειακές επιλογές της δικής τους, αλλά και των άλλων ομάδων. Μετά το μεγάλο διάλειμμα και αφού τακτοποίησα το υλικό, ήρθε η ώρα για την παρουσίαση στα υπόλοιπα παιδιά της Ε’ τάξης όπου οι μαθητές έδειξαν το ίδιο ενδιαφέρον. Βέβαια την υπόσχεση της δασκάλας τους ότι θα μπορούν να παίξουν ξανά στο μέλλον το παιχνίδι, τα παιδιά την υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ