Εκ μέρους όλων των μαθητών – μαθητριών (πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και εκ μέρους του διδακτικού προσωπικού θέλω να κφράσω: Τις θερμές μας ευχαριστίες για το ενδιαφέρον σας και την δράση σας, τον ενθουσιασμό μας και την κατάπληξή μας για τα όσα μάθαμε, την επιθυμία μας να σας ξαναδούμε το συντομότερο.
Δράσεις όπως η δική σας, που συνδυάζουν τη μετωπική διδασκαλία-ενημέρωση με το διάλογο και τα πειράματα πεδίου, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών, δίνουν κίνητρα για περαιτέρω έρευνα και εμπλουτίζουν τα σχέδια και ιδέες τους στον τομέα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Μακάρι μια φορά κάθε μήνα να φιλοξενούμε παρόμοια προγράμματα.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ανάφης, Θανάσης Βάρσος

Είναι σημαντικό το άνοιγμα του σχολείου σε φορείς όπως το ΕΛΚΕΘΕ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που μπορούν να προσφέρουν μια διαφορετική παιδαγωγική προσέγγιση με ακαδημαϊκό χαρακτήρα και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών με βιωματικά project.
Το σχολείο μας ,το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, ωφελήθηκε πολλαπλά από το φορέα σας με το πρόγραμμα « η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει» με τη δωρεά πετρελαίου, αλλά και με τις παιδαγωγικές παρεμβάσεις στα αντικείμενα του ποιοτικού ελέγχου του νερού, στο εργαστήριο της χημείας και στην αναπαραγωγή των φυτών στη βιολογία. Προσβλέπουμε στη συνέχεια της συνεργασίας μας και για την επόμενη σχολική χρονιά και σε άλλους τομείς. Από τις δράσεις της τρέχουσας σχολικής χρονιάς υπάρχουν πολλές που θα μας ενδιέφεραν να υλοποιήσουμε το επόμενο σχολικό έτος. Προσβλέποντας στη μελλοντική μας συνεργασία, σας ευχαριστούμε για την συνεισφορά σας στο παιδαγωγικό μας έργο αυτή τη σχολική χρονιά.

Η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής, Σάρτη Μαριάννα

Σε μια περιοχή με πλούσια σεισμική δραστηριότητα όπως τελευταία φάνηκε και από τα φαινόμενα στην περιοχή της Ζακύνθου και γενικότερα του Ιονίου, το να μπορέσουμε να έλθουμε (μαθητές και εκπαιδευτικοί) σε άμεση επαφή με επιστήμονες του «Μουσείου Φυσικής Ιστορίας-Πανεπιστήμιο Κρήτης» και να ενημερωθούμε για τα σεισμικά φαινόμενα-ηφαιστειακές καταστροφές και τη διαχείρισή τους, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας
προσφερθεί σε μια νησιωτική περιοχή με δυσκολία πρόσβασης σε φορείς. Ευχαριστούμε ολόθερμα και περιμένουμε με τη νέα χρονιά μια εκ νέου συνεργασία.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Λιθακιάς, Κωνσταντίνος Ανδρεώλας

Σας ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε κοντά μας με το πρόγραμμά "η Ενέργεια για ζωή ταξιδεύει". Οι μαθητές του Γυμνασίου Παραμυθιάς, συμμετείχαν στο σεμινάριο που κάνατε στο σχολείο μας και ευαισθητοποιήθηκαν στα θέματα της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Το πιο σημαντικό όμως για το σχολείο μας, ήταν η συμμετοχή των μαθητών της Γ' και Β' γυμνασίου στο διαγωνισμό "η Ενέργεια για ζωή ταξιδεύει" στις Βρυξέλλες. Αν και δεν υπήρξε διάκριση, ως καθηγητές θεωρούμε ότι ήταν μεγάλο κέρδος για τους μαθητές μας, η ενασχόλησή τους με κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, που απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο. Συνεργάστηκαν με ενθουσιασμό, δημιούργησαν αυθόρμητα ομάδες και κατάφεραν να γράψουν σε μικρό χρονικό διάστημα μια μεγάλη έκθεση. Ευχαριστούμε επίσης τα για την χορηγία πετρελαίου θέρμανσης, κάτι πολύ απαραίτητο για
τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Ελπίζουμε να σας έχουμε και του χρόνου κοντά μας με περισσότερα προγράμματα και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

Ο Σύλλογος των καθηγητών του Γυμνασίου Παραμυθιάς

Ζώντας σε ένα μικρό αιγαιοπελαγίτικο νησί, όπως η Θηρασιά, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει άγονη γραμμή. Η επαφή των μαθητών μας με το πρόγραμμα «H Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» τούς διεύρυνε ορίζοντες & επιθυμίες για δράση & προσφορά. Άλλωστε, λιγοστές είναι οι ευκαιρίες & τα ερεθίσματα που διαθέτουν για γνώση & έκφραση εκτός σχολείου. Παρόμοιες δράσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται & να εμπλουτίζονται, ώστε να ενισχύεται η ευαισθητοποίηση & η ενεργή συμμετοχή των παιδιών μας. Σας ευχαριστούμε θερμά για το έργο σας.
Ο διευθυντής του Γυμνασίου ΛΤ Θηρασιάς, Κων/νος Λιοντήρης

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δ.Σ. Βασιλικού Ζακύνθου θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τα παιχνίδια που παίξαμε και την ευκαιρία που μας δόθηκε να γνωρίσουμε περιβάλλοντα και ζώα αρκετά διαφορετικά από αυτά που υπάρχουν στο νησί μας. Ήταν μια πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία για όλους μας και ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντησή μας!
Ολοήμερο Δ.Σ. Βασιλικού Ζακύνθου

Το πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες» μου φάνηκε πολύ ωραίο. Ήταν κάτι πρωτότυπο. Σαν κινητή βιβλιοθήκη. Είχε μέσα ωραία βιβλία με θέμα τη φύση. Βιβλία που είχαν νόημα και το καθένα μας περνούσε και απο ένα μικρό μήνυμα.
Μαθητής ΣΤ3 , 10ο Δημοτικό Κομοτηνής

Μέσα από αυτό τον διαγωνισμό αρχικά καταφέραμε να κατακτήσουμε την συνεργασία και να υπάρξει κατανόηση μεταξύ μας. Κατά την διάρκεια όμως καταλάβαμε πως δεν ήμασταν απλά μια ομάδα αλλά μια νέα οικογένεια η οποία έκανε ένα μεγάλο ταξίδι… Χρησιμοποιώ την λέξη μεγάλο γιατί πέρα από τις αρκετές ώρες ταξιδιού και τα αρκετά χιλιόμετρα αποκομίσαμε πολλές γνώσεις, εμπειρίες και πάνω από όλα περισσότερα όνειρα για την ζωή
μας! Με λίγα λόγια εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή η χαρά μας και η υπερηφάνειά μας για την επιτυχή συνεργασία μας και που καταφέραμε αρχικά να φτάσουμε μέχρι τον τελικό και κυρίως να κερδίσουμε! Γι αυτόν τον λόγο θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την τεράστια ευκαιρία που μας προσφέρατε! Σας ευχαριστούμε!

Νικολάκη Νιόβη, μαθήτρια 4ο Λύκειο Άρτας

Αυτή η απρόσμενη νίκη, πέρα από το υπέροχο ταξίδι στις Βρυξέλλες μου πρόσφερε πολλά περισσότερα. Ένα από αυτά ήταν ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να περάσω χρόνο με κάποιους υπέροχους ανθρώπους και πραγματικά εύχομαι να μπορούσα να επαναλάβω την όλη εμπειρία. Τέλος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις καθηγήτριές μας για την υποστήριξή τους και το πρόγραμμα «Η Ενέργεια για ζωή ταξιδεύει» για το διαγωνισμού.
Βλαχονιάννης Παναγιώτης, μαθητής 4ο Λύκειο Άρτας

Το ταξίδι αυτό σημαίνει παρά πολλά για όλους μας γιατί πέρα απ' ότι ήτανε μια εμπειρία ζωής είδαμε πολλά καινούργια πράγματα τα οποία θα μείνουν αξέχαστα για πάντα στις καρδιές μας. Μέσα σε αυτές τις μέρες είδαμε την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής του Βελγίου μιας τελείως διαφορετικής χώρας από την Ελλάδα. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της άγονης γραμμής γόνιμης για την διοργάνωση του διαγωνισμού, αλλά και στις καθηγήτριές μας που μας συνόδευαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
Κοτσιάνης Χρυσόστομος, μαθητής 4ο Λύκειο Άρτας