Ευχαριστούμε τους φορείς «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ», «ΜΟΜ», «NOESIS»,»ΑΝΙΜΑ» και τα μέλη τους, που ήρθαν μέχρι την Ερείκουσα να μας βγάλουν απο τη μονοτονία!

Φέτος που βρέθηκα σε αυτό το μικρό, απομονωμένο νησάκι κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με άλλους ανθρώπους, που τους προσφέρουν άλλη γνώση, πιο κοντά στις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντά τους και απαραίτητη για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Θα χαρούμε το πρόγραμμα να συνεχιστεί και του χρόνου και με άλλα ενδιαφέροντα εργαστήρια!

Προϊσταμένη Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσας
Σακκά Κατερίνα


Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που μας επισκέφτηκαν.
Μάθαμε για τα πουλιά και πήγαμε βόλτα να τα φωτογραφίσουμε.

Μάθαμε για τις φώκιες και πώς να φερόμαστε αν δούμε μια πληγωμένη φώκια!

Παίξαμε ένα παιχνίδι για την ενέργεια και λέγαμε πότε καταναλώνουμε πολύ και πότε λίγο.Στο τέλος μας το χάρισαν!

Και διαβάσαμε πολλά βιβλία για τα ζώα με μια βαλίτσα γεμάτη!

Μαθητές Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσας
Λέον, Ρενάτο, Ερμής, Άλντο


Η «Ενέργεια για Ζωή ταξιδεύει» για άλλον έναν χρόνο απέδειξε ότι επιτελεί ένα σπουδαίο ρόλο, στηρίζοντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα σχολεία που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας.

Οι δραστηριότητες που έγιναν φέτος στο σχολείο μας (δημιουργία animation και σεμινάριο για την καφέ αρκούδα και τον λύκο) ήταν τέλεια οργανωμένες από άψογα καταρτισμένο προσωπικό. Κατάφεραν να κρατήσουν άσβεστο το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών και να τους μεταδώσουν γνώσεις και αξίες με τρόπους διασκεδαστικούς και ευχάριστους.

Εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας με το ίδιο πάθος και πάντα να προσφέρετε στα σχολεία μας στις «άγονες γραμμές», «γόνιμες» ιδέες και δράσεις.

Προϊσταμένη Δημοτικού Σχολείου Βοβούσας
Δελλή Χριστίνα


«Πέρασα πολύ ωραία. Μου άρεσε να τραβώ φωτογραφίες και να βλέπω σιγά σιγά να φτιάχνεται μία ταινία. Δεν το είχα ξανακάνει ποτέ. Ήταν τέλεια!»

«Έμαθα πολλά για την καφέ αρκούδα. Εμείς πρέπει να γνωρίζουμε, γιατί τις έχουμε πολύ κοντά μας. Γέλασα και έπαιξα στο σεμινάριο. Μακάρι να ξαναγίνει. Μου άρεσε πολύ!»

Μαθητές Δημοτικού Σχολείου Βοβούσας


Η άψογη προσέγγιση του θέματος με ποικίλες δραστηριότητες (οπτικοακουστική, χαρτοκοπτική, ζωγραφική κλπ) συνέβαλε στη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για την προστασία και την περίθαλψη των χελωνών.

Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας και συγχαρητήρια για τη σπουδαία σας πρωτοβουλία. Καλή συνέχεια στο έργο σας και ευχόμαστε να ξανάλθετε σύντομα στο νησί μας.

Ο Διευθυντής του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Χώρας-Καρβουνάδων Κυθήρων
Γεώργιος Λεοντσίνης


Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 ήρθε στο Σχολείο ένας κύριος από τον σύλλογο Αρχέλων, που προστατεύει τις θαλάσσιες χελώνες. Μας εξήγησε πώς μπορεί πολύ εύκολα να τραυματιστεί ή και να πεθάνει μια θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα. Είδαμε σχετικό βίντεο και στο τέλος κάναμε χαρτοκοπτική και παίξαμε στην αυλή. Μου άρεσε πάρα πολύ και θέλω σύντομα να ξανάρθει.

Μαθητές του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Χώρας-Καρβουνάδων Κυθήρων


Ζούμε σ΄ένα ορεινό κι ακριτικό χωριό που λέγεται Δελβινάκι. Οι λιγοστοί μαθητές που έμειναν αισθάνονται απομονωμένοι και ξεχασμένοι, γι αυτό και σας ευχαριστώ θερμά που τους δώσατε τη χαρά , βλέποντας ότι δεν είναι μόνοι σ΄αυτή την άκρη της Ελλάδος, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέφτονται, τους στηρίζουν και τους βοηθούν.

Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμά σας Η «Ενέργεια για Ζωή ταξιδεύει» θα συνεχιστεί και θα είστε πάλι κοντά μας. Τα παιδιά σας περιμένουν.

Ο Προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου Δελβινακίου.
Μυριούνης Ιωάννης


«Σας ευχαριστούμε που ήρθατε και μας δείξατε διάφορα πράγματα ήταν πολύ χρήσιμα για όλους μας. Σας περιμένουμε τη νέα σχολική χρονιά!»

«Σας ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε εδώ και μας δείξατε τόσα πράγματα για την ενέργεια και που ασχοληθήκατε τόσο με όλους μας και όλοι θέλουμε να μας επισκεφτείτε ξανά το νέο σχολικό έτος.»

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δελβινακίου.


Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Πωγωνιανής παρακολούθησαν το βιωματικό εργαστήρι με θέμα την ιστορία του μικροσκοπίου από το πρόγραμμα Άγονη Γραμμή Γόνιμη με ενθουσιασμό.Τους δόθηκε η ευκαιρία να αντιληφθούν από κοντά τις δυνατότητες του μικροσκοπίου.Η οργάνωση του προγράμματος και η συνεργασία με τους υπεύθυνους ήταν πολύ καλή.Ελπίζουμε σε μελλοντική συνεργασία.

Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα σας για το σπουδαίο έργο που προσφέρει και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια!

Το διδακτικό προσωπικό και η Διεύθυντρια του Γυμνασίου Πωγωνιανής.

Παξοί

Κατά την επίσκεψη του κ. Κουτσογιαννόπουλου στο σχολείο μας δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας, παρά το γεγονός ότι είναι κοντά στη φύση, να δουν όσα περιέχονται σε αυτήν με έναν άλλο τρόπο, περισσότερο επιστημονικό, να παρατηρήσουν λεπτομέρειες, που άλλες φορές δεν τους έδιναν ιδιαίτερη σημασία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι για πρώτη φορά είδαν ένα φυτό, που συναντάται μόνο στο νησί μας.

Ενδιαφέρον, επίσης, έδειξαν οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, που έγινε από τον κ. Κουτσογιαννόπουλο στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Γενικά ήταν μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση και θα ήταν ευχάριστο για το σχολείο μας να επαναληφθεί.

Ευχαριστούμε.

Ο Διευθυντής
Κραγιόπουλος Δημήτρης

Copy link
Powered by Social Snap