Οι προορισμοί

Δεκατρείς απομακρυσμένοι γεωγραφικοί προορισμοί, δώδεκα νησιά του Αιγαίου και ένα του Ιονίου πελάγους, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο περιβαλλοντικό τοπίο. Η βιωσιμότητα, ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αειφόρος ανάπτυξη είναι στο χέρι μας και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» έρχεται να χτίσει τις γέφυρες που θα ενώσουν τη νέα γενιά του σήμερα με τις ορθές οικολογικές πρακτικές του αύριο.
Εμπνευσμένοι από την κουλτούρα της θάλασσας, οι συμμετέχοντες φορείς αποτίουν φόρο τιμής στα στοιχεία της φύσης με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αρχίζει και τελειώνει με το νερό, ως φυσικό και νοητό σύνορο. Η νησιώτη ζωή, όμως δεν εξαντλείται στο απέραντο γαλάζιο. Έτσι και οι προγραμματισμένες δραστηριότητες επεκτείνονται στην ξηρά, στοχεύοντας στη σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και στην δημιουργία ενός νέου περιβαλλοντικού «κεφαλαίου» με θεμέλιο το σεβασμό στην φύση.
Από τα ξωκλήσια της Σχοινούσας, το Παπαδιαμαντικό παρελθόν της Σκιάθου και τα πυκνά δάση της Σκοπέλου, μέχρι τις τοπικές λιχουδιές της Κάσου, τους βιότοπους της Καρπάθου, την ναυτική παράδοση του Καστελόριζου και την απομακρυσμένη Ίμβρο, «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» ενώνει τις τελείες, θωρακίζοντας τα 13 νησιά με μια ασπίδα οικολογικής συνείδησης ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Copy link
Powered by Social Snap