Ενέργεια: Επιλέγω & Εξοικονομώ

Το ταξίδι στην Ίμβρο ήταν μια μοναδική εμπειρία. Το νησί αυτό δεν αποτελεί μονάχα έναν απομακρυσμένο και δυσπρόσιτο προορισμό, αλλά και μια από τις χαμένες πατρίδες, γεγονός που έδωσε στην επίσκεψή μου ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό φορτίο. Στο παλιό δημοτικό σχολείο, στα Αγρίδια, πλέον στεγάζεται το Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ίμβρου, φοιτούν σαράντα παιδιά όλων των τάξεων. Το κτήριο έχει παραχωρηθεί στην κοινότητα των Ιμβρίων, με την προϋπόθεση να συνεχίσει να αξιοποιείται ως σχολείο.

Όσον αφορά το εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε με τίτλο «Ενέργεια: επιλέγω & εξοικονομώ», οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ξεκίνησαν να παίζουν το εκπαιδευτικό παιχνίδι. Κύριος στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τους μαθητές να αντιληφθούν ότι η ενέργεια παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και ότι
οι προσωπικές επιλογές μας μπορούν να επηρεάσουν την κατανάλωση της ενέργειας σε ατομικό επίπεδο καθώς και τη συνολική ενεργειακή κατάσταση (εξάντληση μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας). Οι ερωτήσεις και οι παρατηρήσεις των μαθητών έδειξαν ότι υπήρχε πραγματικό και έντονο ενδιαφέρον για τη δραστηριότητα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Share via
Copy link
Powered by Social Snap