Ο σκοπός μας

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα μας
Η «Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» είναι ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής επιμόρφωσης που ταξιδεύει σε απομακρυσμένους προορισμούς της Ελλάδας, σπέρνοντας ιδέες, σκέψεις και γνώσεις οικολογικού περιεχομένου στους μαθητές, αλλά και στους κατοίκους των νησιών που επισκέπτεται.

Στόχος του Προγράμματος
Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών στη θεωρία αλλά και στην πράξη για ζητήματα σχετικά με το σεβασμό και τη διατήρηση της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και της αειφόρου ανάπτυξης. Για τη σχολική χρονιά 2020-2021, αναγνωρίζοντας τη σημασία της Ατζέντας 2030 και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), που βρίσκονται στο
επίκεντρο της και λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας του COVID-19, δημιουργήσαμε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο τη Βαλίτσα «ΓΗ 2030».

Με έμφαση σε έναν από τους βασικούς πυλώνες των παγκόσμιων Στόχων που είναι η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, το πρόγραμμα παροτρύνει τα σχολεία να εμβαθύνουν μεταξύ άλλων σε έναν από τους παρακάτω 7 Στόχους:

• SDG6: Καθαρό νερό και αποχέτευση
• SDG7: Φθηνή και καθαρή ενέργεια
• SDG11: Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες
• SDG12: Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή
• SDG13: Δράση για το κλίμα
• SDG14: Ζωή στο νερό
• SDG15: Ζωή στη στεριά

Περιεχόμενο Εκπαιδευτικής Βαλίτσας
Η βαλίτσα «ΓΗ 2030» αποτελεί ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τη διδακτέα ύλη, καθώς τα ζητήματα που πραγματεύεται έχουν σχετική θεματολογία. Βασικός στόχος της δράσης είναι η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και η δημιουργία πρεσβευτών για τη διάχυση των Στόχων στο ευρύ κοινό.

Το ταξίδι της Βαλίτσας: 17 Παγκόσμιοι Στόχοι – 17 Προορισμοί
Η εκπαιδευτική βαλίτσα φέτος θα ταξιδέψει σε 17 νησιά και συγκεκριμένα στην Αστυπάλαια, την Ανάφη, τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Σύμη, την Κάρπαθο, τα Κύθηρα, τη Χίο, την Ικαρία, τους Φούρνους, τις Οινούσσες, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα, την Ηρακλειά, τη Λήμνο, το Αγαθονήσι και την Ίμβρο.

Χρονοδιάγραμμα Προγράμματος
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο 2021

Υλοποίηση Προγράμματος
Το πρόγραμμα «Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» με χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχει την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC).

Παραγωγή

Οργανωτική Επιτροπή
Στέφανος Νόλλας
Γωγώ Μαντέλη
Ευτυχία Βαρθαλίτη

Υπεύθυνος Προγράμματος
Στέφανος Νόλλας

Υπεύθυνοι συντονισμού – υλοποίησης
Ευγενία Ελευθεριάδου

Δημιουργικό
Στέλλα Δημητρακοπούλου

Web developer / IT
Δημήτρης Κόξιας

Επικοινωνία

Email
info@energyforlife.gr

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Copy link
Powered by Social Snap