Στόχοι: Νο 12 -Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, Νο 2 – Μηδενική Πείνα

Χάρη στη μεθοδική καθοδήγησή σας η δράση «Η Ενέργεια για ζωή ταξιδεύει» ολοκληρώθηκε και στην Ανάφη με συμμετοχή οχτώ παιδιών ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Σας επισυνάπτω κάποιες από τις ζωγραφιές που κάναν τα παιδιά στην αρχή της δράσης: Ο πρώτος στόχος που επιλέχθηκε ήταν ο 12ος «Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή» και εκεί τους είπα να φανταστούν ότι είναι διευθυντές / διευθύντριες σε ένα σχολείο. Μετά κάθε παιδί έπαιρνε τον λόγο και παρουσίαζε το σχολείο του, έλεγε τι και πόσα παιχνίδια χρησιμοποιεί το σχολείο αυτό, πως χειρίζεται τα αγαθά υλικά και άυλα (χαρτί, παιχνίδια , αναλώσιμα, τροφή, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο, νερό, χρόνος ) διαβάσαμε και απαντήσαμε στις περισσότερες προτάσεις του φυλλαδίου και εξηγήσαμε όπου χρειαζόταν το νόημα των προτάσεων αυτών. Δυστυχώς με το μανταλάκι δεν σκαρφίστηκαν κάποιο παιχνίδι τα παιδιά.

Ο επόμενος στόχος ήταν ο 2ος, που σε γενικές γραμμές ενθουσίασε τα παιδιά και είχαν όλα να πουν κάτι για κάθε πρόταση του φυλλαδίου. Όπως ήταν αναμενόμενο οι σπόροι (είχαμε δικούς μας) τους άρεσαν πάρα πολύ και δώσαν ώθηση στη φαντασία τους. Ακολούθησαν οι στόχοι με τη σειρά που επιλέχθηκαν: 10ος , 13ος , 7ος , 1ος , 14ος , 6ος , 3ος.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και θα ήθελα να επαναληφθεί τη νέα χρονιά. Αποφασίσαμε δε, να κάνουμε καθημερινά δέκα λεπτά γυμναστική …γελώντας!(στόχος 3ος ) Ευχαριστούμε πολύ και εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έχω σύντομα και τις φωτογραφίες μας από το απενεργοποιημένο κινητό μου.

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Π. Βάρσος , 2286061389

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Share via
Copy link
Powered by Social Snap