Στόχος 6 – Καθαρό νερό και αποχέτευση

H εκπαιδευτική βαλίτσα «ΓΗ 2030» φτάνει στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Αστυπάλαιας το Φεβρουάριο του 2021 λίγο μετά το άνοιγμα των σχολείων. Τα παιδιά την υποδέχονται με χαρά και ενθουσιασμό. Τους αρέσει να μαθαίνουν πράγματα με παιγνιώδη και ευχάριστό τρόπο. Αρχικά μιλήσαμε για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και έπειτα χωριστήκαμε σε ομάδες. Κάθε ομάδα προσπαθεί να συνδέσει κάθε στόχο με το κατάλληλο συνοδευτικό αντικείμενο. Ένταση μεγάλη για το ποιος θα βρει τα περισσότερα και ποια ομάδα θα αναδειχτεί η νικήτρια!

Σε δεύτερη φάση συζητήσαμε για τις δράσεις που μπορούμε να κάνουμε σχετικά με τον κάθε στόχο. Το μάτι μας έπεσε στο στόχο 6 «Καθαρό νερό και αποχέτευση» και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ενεργά με αυτό. Αφορμή στάθηκε η εκπαιδευτική βαλίτσα ώστε να αποφασίσουμε να συμμετάσχουμε σε ένα μαθητικό διαγωνισμό που οργανώνει το δίκτυο Δάφνη (Δίκτυο Έξυπνων Νησιών) σε συνεργασία με το Δήμο Αστυπάλαιας. Ο τομέας της παρέμβασης μας οι Υδάτινοι Πόροι και η σωστή διαχείριση του νερού.

Ευχαριστούμε πολύ για την έμπνευση! Η εκπαιδευτική βαλίτσα «ΓΗ 2030» ταξίδεψε στην πεταλούδα του Αιγαίου φέρνοντας μας νέα πνοή και δημιουργική διάθεση. Για να μην πούμε για τις καινοτόμες ιδέες που γέννησε στο μυαλό των παιδιών. Καλή συνέχεια στο ταξίδι της και σε άλλα σχολεία!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Share via
Copy link
Powered by Social Snap